Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro sista hindret för BKV Norrtälje

I går kunde NT berätta att BKV Norrtälje ställs mot Örebro i den sista kvalomgången till Svenska Cupen. Matchen kommer att spelas på IP nästa vecka och BKV hoppas på en publikfest. – Kan vi komma över 1 000 i publiken är det jättebra, säger BKV:s tränare Peter Hautalahti.

I fredags lottades den sista kvalomgången till Svenska Cupen och för BKV Norrtälje föll lotten på Örebro. Ett besked som togs emot väl av spelarna.

– Några hade hoppats på AIK eller Djurgården men det viktigaste var att det blev ett allsvenskt motstånd. Alla i laget tycker det ska bli väldigt kul att mäta sina krafter mot allsvenska spelare, säger Peter Hautalahti.

Matchen ska ha spelats senast torsdag nästa vecka och just nu ser mötet ut att bli av onsdag den 19 augusti.

– Båda lagen har matcher helgen före och efter och därför blir det mitt i veckan.Tobias (Lindström, sportchef i BKV) pratade med Örebros ledning i dag (läs i går)och det lutar åt att vi spelar matchen nästa onsdag.

Med ”årets match”

på IP borde publiktillströmningen bli god.

– Vi hoppas på mycket åskådare och kan det komma över 1 000 personer är det jättebra. Men om matchen spelas nästa onsdag blir det två publikfester i Roslagen samma dag, med Rimbo dams cupmöte mot Djurgården. Det är risk att vi drar publik i från varandra.

Vid seger mot

Örebro väntar gruppspel i cupen nästa år i februari-mars.

– Det här är en jättechans för våran del att göra något väldigt positivt och vi ska göra allt för att ta oss vidare. Men givetvis måste Örebro ses som storfavoriter.

Örebro tog sig

i våras till final i cupen där det blev förlust mot IFK Göteborg. Efter cupsilvret har laget inte alls levt upp till förväntningarna i allsvenskan.

Örebro ligger just nu näst sist i serien och har släppt in nio mål på de senaste två förlustmatcherna mot IFK Göteborg och IFK Norrköping.

Läge för BKV-skräll?

– Allting kan hända över en match och vi måste tro på det. Vi får också se hur högt Örebro värderar matchen och vilka spelare de kommer med. Men oavsett om de spelar med sina bästa spelare eller inte så måste vi göra en hundraprocentig insats för att ha en chans, säger Hautalahti.