Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen bör sluta med personangrepp

Debatten om Singö skola har pågått länge och har väckt många känslor. Det finns många sidor i debatten och att inte hålla med varandra i en politisk fråga är inte mer än naturligt.

Anmäl text- och faktafel

Vår demokrati bygger på att man ska kunna prata med varandra om sina skillnader och komma framtill en lösning efter att man hört alla sidor av en fråga. I många fall kan man faktiskt ändra sig när man hört andra sidan av ett argument.

Det händer dock att detta politiska samtal devalveras till politisk pajkastning och personliga påhopp, såsom i fredags och även nu på måndagen när oppositionen går ut och kallar kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje, Bino Drummond, för ”arrogant” då han inte vill sälja Singö skola och marken runt omkring till underpris. Detta skulle för övrigt innebära att kommunen skulle bryta mot bland annat kommunallagen.

Att övergå till personliga attacker är något som skadar det demokratiska samtalet, ökar politikerföraktet och riskerar att övergå i mer än bara ord. Om vi bortser från hela frågan om Singöskolan där det uppenbarligen finns mycket och istället bara kollar på hur frågan drivs av oppositionen, är det under all kritik. Det är opportunistiskt då oppositionen försöker få det att se ut som om Alliansen på något sätt är ansvarig för hur läget ser ut, och det är personangrepp, vilket inte är ett schysst sätt att driva en politisk fråga. Det skadar inte bara den politiska frågan i sig genom att göra den ännu mer laddad, utan också personerna som driver politiken.

Vi ber oppositionen att hålla sig till saken och inte attackera människors person. Det är såklart svårt att attackera viljan att följa svensk lag och det är troligen därför oppositionen har valt personangrepp på Bino Drummond istället, då deras egen position i frågan är ohållbar.

Staffan Tjörnhammar (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel