Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppen skärgård nära konkurs

Föreningen, som arbetar för en lönsam utveckling av turismen i skärgården, har över 1,5 miljoner kronor i krav som ännu inte kommit in till kassan.

”Svåra ekonomiska problem”. Så står det i ett brev som har gått ut till de 270 medlemsföretagen om Öppen Skärgårds finansiella problem.

Alla föreningens pengar är slut och nu börjar också skulderna växa.

Enligt styrelseordföranden Mats Hulth är en av orsakerna till att man nu är nära en konkurs, att man väntar på att få betalt för rapporter om EU-projekt som man sammanställt.

Två privatpersoner vill nu köpa aktier i bolaget för 500 000 kronor vardera. Styrelsens medlemmar satsar 250 000 kronor, och man uppmanar nu andra att bidra.

Föreningen har nu också inlett ackordsförhandlingar.

I går hölls en extrastämma om läget i föreningen.

Öppen Skärgård arbetar för att utveckla besöksnäringen i Stockholms skärgård. 270 medlemmar har föreningen, som företag, organisationer, föreningar och flera skärgårdskommuner.

Norrtälje kommun är dock inte med.

– Nej, vi valde tidigt att inte gå med i samarbetet. Nu ser man ju att det nog var ett klokt beslut, säger kommunens näringslivschef Dan Löfgren.