Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiskt läge för unga och pensionärer

Annons

Det byggs för lite billiga bostäder för unga och pensionärer i Norrtälje, menar insändarskribenten. Foto: Anders Sjöberg

För unga som ska slussas ut i vuxenlivet och arbetsmarknaden har Norrtälje blivit en populär stad att flytta bort från så fort unga har tagit studenten.

Min kärlek till Norrtälje har fått mig att försöka stanna kvar så länge jag kan och göra de mest underliga knep för att få tag i en bostad. Har stått i alla bostadsköer som går att stå i snart tio år men ändå finns det inga hyresrätter på ettor för en ensamstående ungdom. Jag har varit snabb och försökt med privatpersoner som hyr ut lägenheter med egen ingång men det resulterar alltid i att den bättre förmögna får rummet.

Det har till och med gått så pass långt att jag har försökt att få hjälp via kommunala tjänster som socialkontoret som har ryckt på sina axlar och helt enkelt bekräftat att om man vill ha en bostad i Norrtälje som 20-åring ska man få sina föräldrar att köpa en lägenhet, eller flytta så långt bort man kan.

För mig som också desperat försöker få en ordnad ekonomi och fast jobb är det inte idealiskt att flytta bort från staden. Det känns inte rätt att bo hemma hos mamma när man är snart 30 år gammal. Problemet med Norrtälje är att fokus ligger på helt fel grupp av personer. Det skjuts upp bostadsrätter överallt för Stockholmare men varför kan inte kommunen bygga budgetlägenheter i form av ettor och tvåor till Norrtäljebor?

Det behövs inte så hög levnadsstandard så det behöver inte bli hög driftskostnad. Det måste bli en vändning!

Uppgiven hemmaboende

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons