Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis Hallstavik, kör så det ryker!

Annons
Micke Teurnberg har gjort ett jättejobb för bygden, menar insändarskribenten. Han har lyckats få det största sportevenemang som någonsin arrangerats i kommunen till

Signaturen "Ej Rospigg" skriver om sommarens historiska sportevenemang, speedway-GP, i Hallstavik på samma sätt som att det är någon drive-in-bingo i Riala det handlar om.

Speedway är den tredje största publiksporten i Sverige. När nu Hallstavik och Rospiggarna, med Micke Teurnberg i spetsen ska arrangera "VM i speedway" (om man så vill) så är det, det överlägset största sportevenemang som någonsin arrangerats i Norrtälje kommun och jag vågar påstå att det nog aldrig kommer att arrangeras något av motsvarande storlek igen.

Hade jag varit politiker skulle jag varit full av beundran och grön av avund på hur Micke Teurnberg lyckas skapa så mycket "goodwill" och få så många människor att känna stolthet över lilla Hallstavik. Vi får ofta läsa om mycket elände kopplat till Hallstavik. Teurnberg och Rospiggarna har nu sett till att Hallstavik och sommarens GP kommer att synas i TV-kanaler över hela världen.

Glöm heller inte bort de 10 000 åskådare som kommer att besöka evenemanget på plats i Hallstavik. De två miljoner kronor som behövs till arenan inför tävlingen är troligtvis den bästa investeringen Norrtälje kommun någonsin kommer att göra (någon som mot förmodan glömt bort VA-utbyggnaden förresten?)

Så jag säger bara, kör så det ryker och grattis Hallstavik, grattis Rospiggarna och tack Micke Teurnberg för att du finns! Funderar du på att satsa på politiken i framtiden så kan du redan nu räkna in framtida valsegrar.

Anders Berg, Rospigg och speedwayfantast

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons