Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill inte vara en bromskloss för Rimbo

Annons

Norrtälje kommun växer och växer snabbt och det inkluderar Rimbo. Det pågår redan i dag intressanta utvecklingsprojekt i Rimbo med omnejd – det planeras för nya bostäder i Bålbroskogen, det finns intressenter som vill bygga hundratals villor i Rö och det byggs villor i Gottröra.

Politiken ska inte ta åt sig äran för att Rimbo utvecklas, tvärtom. Utvecklingen av Rimbo drivs av de boende och de intressenter som finns, inte minst samrådsgruppen för Rimbos utveckling.

Samhällsutveckling sker inte i kommunhusets sammanträdesrum och Rimbo har tyvärr drabbats av kommunal senfärdighet förut. Därför vill vi lyssna på vad Rimbobygden vill göra och kommer inte vara en bromskloss för dess utveckling efter valet, skriver Staffan Tjörnhammar och Bino Drummond. Foto: Stig-Göran Nilsson.

Vår uppgift som politiker är att stödja de lokala initiativen för samhällsutveckling. Vi välkomnar därför arbetet med en fördjupad översiktsplan för Rimbo, men vill också se till att det inte fastnar i kommunalt planarbete.

Rimbo har utmärkta förutsättningar att växa och utvecklas. Med närheten till Arlanda, Uppsala och Stockholm finns potentialen för såväl fler bostäder, mer handel och effektiv arbetspendling. Med sitt strategiska läge har Rimbo potential att bli en attraktiv ort för nya villaområden för barnfamiljer men också för att förtäta centrum och utveckla handeln.

Trots minoritetsstyrets fina ord så ser vi en oro i dagens politiska utveckling som går ut på volymbyggande av bostäder, framförallt i Norrtälje stad. Vi vill istället ta tillvara Rimbos potential i hela samhällsbyggandet och göra det mer attraktivt för fler.

Det är när politiken tar ett steg tillbaka och möjliggör för goda initiativ som samhällsutvecklingen går framåt. Samhällsutveckling sker inte i kommunhusets sammanträdesrum och Rimbo har tyvärr drabbats av kommunal senfärdighet förut. Därför vill vi lyssna på vad Rimbobygden vill göra och kommer inte vara en bromskloss för dess utveckling efter valet.

Staffan Tjörnhammar (M), ordförande i Moderaterna i Rimbo-Edsbro

Bino Drummond (M), kandidat till kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons