Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi SD-are känner oss som rumpnissar

Efter tre år i fullmäktige och kommunstyrelse sedan förra valet har det hänt en del som gör att vi sverigedemokrater känner oss ungefär som rumpnissar när vi ser hur övriga partier tar beslut, skriver fyra sverigedemokrater.

Annons

En av Astrid Lindgrens geniala skapelser var ”rumpnissarna”, de små figurerna som inte begrep så mycket och som hade standardrepliken ”Voffö gör di på detta viset?”.

Efter tre år i fullmäktige och kommunstyrelse sedan förra valet har det hänt en del som gör att vi sverigedemokrater känner oss ungefär som rumpnissar när vi ser hur övriga partier tar beslut:

• VA-utbyggnad. Det första vi fick se i kommunstyrelsen var att det saknades 300 miljoner för va-utbyggnad främst på landsbygden. Vems ”fel” det var fick vi ingen klarhet i, bara att det skulle betalas med höjda avgifter. Den oinvigde kunde ju undra varför man alls bygger ut kommunalt va på landet när det finns en mångfald av alternativa lagliga lösningar.Voffö gör di på detta viset?

Efter alla larm om våldtäkter och mord på kvinnor föreslog vi frivillig utbildning i självförsvar för tjejerna på gymnasiet. Tyckte inte de andra partierna behövdes, skriver fyra företrädare för Sverigedemokraterna.

• Järnvägsstation. I kommunstyrelsen dök det upp ett bidrag på tio miljoner av skattemedel till en järnvägsstation – i Täby. Skulle bli bra. Bussen till Stockholm skulle bara bli lite försenad av att stanna vid den nya stationen och där skulle även finnas ett köpcentrum så att Norrtäljeborna inte skulle behöva nöja sig med hemstadens magra utbud. Voffö gör di på detta viset?

• Spatserbro. I fullmäktige kom ett beslut om 27 miljoner av skattemedel till en ”vacker” bro för att hamnkvarterets nya invånare skulle kunna ta en spatsertur till Societetsparken utan att behöva ta omvägen via den befintliga bron.Voffö gör di på detta viset?

• Små skolor på landet. Efter inrådan från en Stockholmsbaserad konsult beslöt både barn- och skolnämnden och fullmäktige att en liten del av besparingarna på skolan skulle genomföras genom att skolor lades ner så att de minsta barnen längst bort skulle få tillbringa en stor del av sina första skolår i buss.Voffö gör di på detta viset?

• Självförsvar för tjejer. Efter alla larm om våldtäkter och mord på kvinnor föreslog vi frivillig utbildning i självförsvar för tjejerna på gymnasiet. Tyckte inte de andra partierna behövdes.Voffö gör di på detta viset?

Listan kan förlängas. Vår uppgift som oppositionsparti är att sätta oss in i många frågor och ifrågasätta när det känns som om skattemedel används på ett tveksamt sätt. Vi fortsätter så och om vi får fler mandat efter nästa val kanske ett och annat kan bli annorlunda.

Tommy Grönberg (SD)

Sören Karlsson (SD)

Sune Rehnberg (SD)

Ingmar Ögren (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons