Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kommer helt att följa folkomröstningens resultat

Vi är naturligtvis goda demokrater och kommer helt att följa folkomröstningens resultat. Om det blir ett ja gäller att återöppna alla skolor, som har ett tillräckligt elevunderlag, skriver sex sverigedemokrater.

Annons

Att bo i Roslagens famn är en lycka. Vi har blomsterängar, öar fjärdar, en underbar natur – och små skolor. Detta stämmer bra med Sverigedemokraternas honnörsord ”Trygghet och tradition”. Tryggheten som barnen får i den lilla närbelägna skolan och traditionen från den gamla svenska statliga folkskolan.

Alltså ingår det i Sverigedemokraternas partiprogram att vi skall verka för att bevara de små skolorna på landet.

Vi är naturligtvis goda demokrater och kommer helt att följa folkomröstningens resultat, skriver sex sverigedemokrater.

Det är folkomröstning på gång om de små skolorna och om landsbygdsprogrammet. Vi i Sverigedemokraterna har arbetat för bevarande av de små skolorna och vi kommer självklart att följa omröstningens resultat. Vår ”käpphäst” har varit och är att mindre skolor kan bevaras genom att man inför regelmässig fjärrundervisning som gör det möjligt för en lärare att samtidigt arbeta med elever på flera rumsligt åtskilda ställen.

Vi har motionerat om detta och till vår glädje har Olle Jansson (S) och skolförvaltningen genomfört en undersökning genom att gå igenom vad som är tillåtet, samt genom ett studiebesök i Värmdö kommun där man har fjärrundervisning i flera små skolor på öarna.

Efter detta är vår position styrkt och vi har svårt att tro att det som är verklighet på Åland och i Värmdö skulle vara omöjligt i Norrtälje.

Till saken hör att verkligheten förändras snabbt. De bestämmelser, som hittills har stoppat fjärrundervisning, mildras nu i rask takt och Skolverket är väldigt öppet för försök med fjärrundervisning på landsbygden. Dessutom fortsätter teknikutvecklingen för IT-system, det vill säga kostnaderna sjunker.

Vi är naturligtvis goda demokrater och kommer helt att följa folkomröstningens resultat. Om det blir ett ja gäller att återöppna alla skolor, som har ett tillräckligt elevunderlag. Vad som är ”tillräckligt” kan diskuteras, men moderna metoder och modern teknik kan det mycket väl gå att driva en skolenhet med så få som fem elever, även om det kan bli nödvändigt att bussa till idrott och slöjd.

Sedan handlar ju folkomröstningen även om landsbygdsprogrammet. Där finns en hel bra, men även en del centralbyråkratiska misstänkta övergrepp. Det får vi ta i fullmäktige.

Dennis Ekström (SD)

Tommy Grönberg (SD)

Sören Karlsson (SD)

Sune Rehnberg (SD)

Mikael Strandman (SD)

Ingmar Ögren (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons