Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan inte bete oss hur vi vill mot moder jord

Vem är Sigvard Eriksson att han kan – som i debattartikeln i NT den 8 december – skriva så här: ”Idén att farlig global uppvärmning förorsakas av våra koldioxidutsläpp har ingen grund i observerade fakta”?

Annons

Det är numera välkänt att majoriteten av världens klimatforskare är överens om att global uppvärmning orsakas av människans missbruk av planeten.

Min åsikt är denna: global uppvärmning i sig är underordnad hur vi människor behandlar vårt hem – jorden. Om global uppvärmning är ”normal” kan vi då bete oss precis hur vi vill mot moder jord? Nej, är mitt svar.

Vi skövlar skog och mark, vi förorenar vattendrag och hav, vi överexploaterar alla jordens resurser i vår hunger efter mer och mer välstånd som inte ens leder till mer glädje!

När människan börjar behandla planeten med respekt och inser att vi är en del av naturen och inte – som vi tror felaktigt – kan hantera henne precis hur vi vill utan konsekvenser – ja först då kan vi se med gott samvete på hur vår planet utvecklas. Tills dess har vi en hel del att reparera.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons