Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska kristna friskolor läggas ned?

Kan inte skolor som fungerar bra få fortsätta som religiösa friskolor? Avarter går ju att rätta till när sådana uppkommer, skriver Otto Carneheim.

Annons

I Tensta, Husby och Rinkeby fick pojkar gå in i framdörren och flickor i bakdörren på muslimska skolans skolbuss. Då fick politikerna vatten på sin kvarn. Den händelsen och andra gör att religiösa friskolor ska läggas ned! Nya får inte startas. På sikt skall religiösa friskolor förbjudas enligt förslag från socialister och liberaler.

Mitt barnbarn går i en kristen friskola en mil från Tensta, en utomordentligt bra skola enligt troende och icke troende föräldrar med barn i Källskolan i Kungsängen. Enskilda händelser i friskolor väcker reaktioner. Men måste regeln ”en för alla, alla för en” gälla när det gäller alla friskolor? Kan inte skolor som fungerar bra få fortsätta som religiösa friskolor? Avarter går ju att rätta till när sådana uppkommer.

Kristna friskolor har enligt undersökningar i många fall mer harmoni och bättre studieresultat än vanliga skolor. Det är därför de växer med elever och lärare. Ekebyholmsskolan är ett exempel i Norrtälje kommun. Jag vill fråga socialdemokrater, miljöpartister, vänsterpartister och liberaler: Varför ska Ekebyholmsskolan läggas ned, liksom Källskolan i Kungsängen? Eller bli sekulär med förbud av kristen tro?

Det gör dessutom att rekrytering av kristna ungdomar till den strängt sekulära skolan kommer att bli svår. Likaså att många kristna lärare kommer att byta yrke.

Det sägs att homosexuella skall vara öppna med sin läggning. Varför får inte kristna vara tydliga med sin övertygelse i ett tolerant, mångkulturellt samhälle? Det är ju en viktig del av personligheten.

Otto Carneheim (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons