Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsammans bygger vi Sveriges mest populära landsbygd

Vi är fast beslutna att föra en aktiv politik för en levande landsbygd och skärgård.
Vi är övertygade om att vi tillsammans kan bygga Sveriges mest populära landsbygds- och skärgårdskommun – när vi tar tillvara all den utvecklingskraft som finns i hela kommunen, skriver Ulrika Falk, Anders Olander och Ingrid Landin.

Annons

Norrtälje kommun är en trygg kommun att leva, bo och verka i. En levande landsbygd, vacker skärgård, flera trivsamma tätorter och en unik stadskärna ger många möjligheter att leva ett bra liv. Men det finns också stora utmaningar.

För att ta tillvara alla de utvecklingsmöjligheter som finns, och överbrygga viktiga utmaningar, har vi tagit initiativ till ett landsbygds- och skärgårdsutvecklingsprogram för Norrtälje kommun.

Vi är fast beslutna att föra en aktiv politik för en levande landsbygd och skärgård, skriver Ulrika Falk, Anders Olander och Ingrid Landin.

Det är viktigt att fånga upp alla de idéer som invånare och företag kan bidra med för att utveckla vår kommun. Vi vill utveckla dialogen med invånare och företag på landsbygd och i skärgård. Därför genomförs ett antal ”dialogkaféer” för att skapa mötesplatser för samtal om programförslagets utvecklingsfrågor.

Vi blev mycket förvånade när vi fick beskedet att Moderaterna inte tänkte delta i dialogkaféerna. Att avstå denna möjlighet att lyssna på och föra dialog med invånarna visar på en nonchalans inför det viktiga uppdraget att utveckla vår landsbygd och skärgård tillsammans med invånarna och öka livskvaliteten för dem som bor där.

Naturligtvis är det inte enbart från kommunhuset alla kunskaper och insikter som är viktiga för att bygga en sammanhållen kommun kommer. Det krävs också en fungerande dialog med de som bor här, något som dialogkaféerna är en fantastisk möjlighet till.

Vi i samverkansstyret (S, C, MP) vill tacka alla de invånare, företagare och fritidsboende som bidragit med sina synpunkter och diskuterat framtiden med oss förtroendevalda och tjänstepersoner i kommunen. Vi är fast beslutna att föra en aktiv politik för en levande landsbygd och skärgård.

Vi är övertygade om att vi tillsammans kan bygga Sveriges mest populära landsbygds- och skärgårdskommun – när vi tar tillvara all den utvecklingskraft som finns i hela kommunen.

Ulrika Falk (S)

Anders Olander (C)

Ingrid Landin (MP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons