Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roop tänker följa resultatet av folkomröstningen

Det kommer väl knappast som någon överraskning att vi stödjer folkomröstningsinitiativet och kommer att följa resultatet, vad det än må bli. Och oavsett resultat kommer vi att fortsätta jobba för en bättre skolstruktur och skolpolitik i kommunen, något som vi anser den är i desperat behov av, skriver tre företrädare för Roslagens oberoende parti (ROOP).

Annons

Det börjar nu dra ihop sig till folkomröstning i skolfrågan, och även vi i ROOP vill vara tydliga med vårt ställningstagande. Det kommer väl knappast som någon överraskning att vi stödjer folkomröstningsinitiativet och kommer att följa resultatet, vad det än må bli.

Skulle det bli ett ja förväntar vi oss – precis som Liberalerna – att de fem nedlagda skolorna samt högstadiet på Rådmansö åter öppnas och att man på allvar ser över skolpolitiken i kommunen.

Skulle det bli ett nej kommer vi också att acceptera det – det är ju trots allt hela poängen med en folkomröstning, att låta folket bestämma. Vi kommer dock inte tolka det som ett nej till landsbygdsutvecklingsprogrammet – och ärligt talat, att någon skulle tolka frågeställningen på det sättet känns tämligen långsökt.

Oavsett resultatet kommer vi däremot att fortsätta jobba för en bättre skolstruktur och skolpolitik i kommunen, något som vi anser den är i desperat behov av. Det är inte acceptabelt att de styrande i en kommun fattar beslut med så stora konsekvenser för invånarna som att lägga ner ett halvdussin skolor på så vaga grunder utan att göra en konsekvensanalys eller en ha detaljerad plan för genomförandet. Att tro att man ska kunna "lösa allt eftersom" är oseriöst, oansvarigt, och rent ut sagt oförskämt.

Vi i ROOP tycker att Norrtälje kommuns invånare förtjänar bättre än så, och kommer fortsätta att jobba för en värdig skolpolitik för hela kommunen.

Anders Fransson (ROOP), gruppledare

Iréne Brändström (ROOP), ordförande

Björn Rudolfsson (ROOP), sekreterare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons