Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ROOP bekänner färg

Vi i ROOP har varit ganska tydliga under hela den här resan att vi stödjer en folkomröstning och att vi hoppas på ett ja i den samma, skriver Anders Fransson, ROOP.

Annons

Replik: I en debattartikel i Norrtelje Tidning (27/6) skriver företrädare för vänstern att partierna i kommunfullmäktige ska bekänna färg inför folkomröstningen i höst.

Vi i ROOP har varit ganska tydliga under hela den här resan att vi stödjer en folkomröstning och att vi hoppas på ett ja i den samma. ROOP är också medvetna om att det kan bli ett lågt valdeltagande och vi kommer jobba hårt ända fram till valdagen på att folk ska gå och rösta. Det viktigaste är att folk går till vallokalen och lägger en röst oavsett om det är ja, nej eller en blankröst.

Skulle valdeltagandet bli lågt vid ett eventuellt ja så kan man anta att det är en förevändning om att man inte behöver följa utslaget, därför kommer ROOP att jobba för att så många som möjligt ska gå och rösta.

Det viktigaste är att folk går till vallokalen och lägger en röst oavsett om det är ja, nej eller en blankröst.

Vi i ROOP har sagt att vi ska följa valresultatet oavsett vad utslaget blir.

Det problematiska är väl om det blir ett nej, ska man då inte fullfölja landsbygdsprogrammet. En svår nöt att knäcka för den sittande minoriteten.

Nu är det upp till de andra partierna att bekänna färg. Vi i ROOP har gjort det.

Anders Fransson, gruppledare ROOP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons