Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olyckligt med folkomröstning

Om man nu tycker att hela folkomröstningen är olycklig, är det då inte rimligt att man står kvar vid sin åsikt? Naturligtvis, men Gunnar Hellström tycker då att man ”obstruerar”, skriver Bosse Blideman, Miljöpartiet.

Annons

I bland ska man nog låta bli att reagera på vissa inlägg, om man tycker att det inte finns någon möjlighet till dialog. Jag ska ändå försöka kommentera Gunnars Hellströms inlägg 26 juli om kommande folkomröstning. Jag tror att han är ärlig sin upprördhet.Jag vill förmedla en ärlig alternativ bild:

• ÄNTLIGEN har vi ett ledarskap i kommunen som orkar och vågar ta itu med en bristfällig organisation inom grundskolan och låga betygsresultat. Behov av åtgärder har diskuterats under åtskilliga mandatperioder, utan att det har hänt mycket.

• Det är svårt att få lärare till mikroskolorna, de vill ha en mer stimulerande arbetsmiljö om de kan välja

• Det finns elever som vantrivs i mikroskolorna, då det är svårt att få skolkompisar

• Även om ett par mikroskolor läggs ned, har antagligen Norrtälje kommun fortfarande antagligen mest småskolor i landet. Ingen kan säga att vi inte satsar på småskolor.

• Självklart får man mer för pengarna till barnen om man slipper bekosta dyra mycket små enheter.

• Trots många namnunderskrifter finns det inte någon enhetlig opinion. Jag hör människor runt nedlagda skolor som tycker att det är bra för deras barn att de får träffa fler skolkompisar, men de vågar tyvärr inte säga det högt på grund av den hätska debatten. Man kan tycka olika, men tonläget borde vara ett annat.

Om man nu tycker som jag, kan det väl knappast att vara att obstruera. Det är i så fall att inte respektera min och andras åsikt om hur vi ska forma en bra skola för våra barn.Folkomröstningen är olycklig. Dels är själva fråga om skolor och landsbygdsutveckling sammankopplad, trots att det faktiskt är två olika frågor. Dessutom går det att tolka både ett ja och ett nej på olika sätt. Om man nu tycker att hela folkomröstningen är olycklig, är det då inte rimligt att man står kvar vid sin åsikt? Naturligtvis, men Gunnar Hellström tycker då att man ”obstruerar”.

Dessutom går det att tolka både ett ja och ett nej på olika sätt.

Kommunen håller nu på med ett mycket ambitiöst arbete för att utveckla ett väl förankrat landsbygdspolitiskt program. Det passar inte heller Gunnar Hellström för då kan han inte ha kvar sina konspiratoriska teorier. Tänk, Gunnar, om det är så enkelt att Samverkansstyret vill utveckla ALLA delar av Norrtälje kommun.

Jag respekterar Gunnar Hellström:s bild av verkligheten. Men min bild är lika sann - minst.

En sista reflektion: nästan hela debatten om skolorna, har handlat om landsbygdens möjligheter till utveckling. Få har tagit sin utgångspunkt i vad som är det bästa för barnen, kvalitativt och socialt och hur man får mesta möjliga resurser att gå till där det händer – i klassrummet.

Bosse Blideman, Miljöpartiet Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons