Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet sprider lögner om busstrafiken

Annons

Det sägs att falska påståenden och påhittade fakta riskerar att bli en tragisk del av vardagen i årets valrörelse. Det är en olycklig utveckling som kräver att media och väljare är på sin vakt mer än vanligt. Inte minst då det finns krafter som vill använda metoden för att påverka valutgången och ytterst vår demokrati.

Att döma av den debattartikel (NT 9/3), som två ledande miljöpartister satt sin namnteckning på, förefaller just Miljöpartiet se som sin idé att utgöra ett centrum för spridande av falska påståenden och påhittad fakta inför valet.

De bägge MP-skribenterna hävdar att planerna på att pröva anropsstyrd kollektivtrafik i Stockholm län avbrutits. Detta trots att sådan trafik funnits sedan länge och föreslås utökas till ytterligare fem busslinjer, skriver Kristoffer Tamsons. Foto: Mia Pääsuke.

De bägge skribenterna hävdar att planerna på att pröva anropsstyrd kollektivtrafik i Stockholm län avbrutits. Detta trots att sådan trafik funnits sedan länge och svart på vitt föreslås utökas till ytterligare fem busslinjer, som först ska föregås av ett försök på tre linjer, i den remiss som trafikförvaltningen nyligen sänt ut till länets kommuner.

Det kan tyckas vara en liten sak att bli avslöjad med att sprida falska påståenden och påhittad fakta om något så tillsynes litet som ett antal piloter för anropsstyrd busstrafik. Problemet är när detta sätt att bedriva politik inte utgör en isolerad engångsföreteelse, utan när man likt Miljöpartiet gång på gång avslöjas ha osanningen som sin strategi.

Är detta Miljöpartiets arbetsuppgift i det som väntar inom det vänsterblock, till vilket partiet tragiskt nog har bekänt sig och som uppenbarligen har fördelat gracerna? Miljöpartiet ska dra runt dynghögen, det som Spiro Agnew en gång i tiden gjorde åt Richard Nixon. Varsågod fortsätt. Men jag ska säga en sak. Ni passar ovanligt illa för rollen.

För handen på hjärtat. Tror ni inte att väljarna uppskattar när politiken beskriver verklighet och fakta som den är? När drivkraften är att göra mer och bättre för människor, snarare än hämta sitt syre ur falska påhopp på andra politiska partier? Jag tror det. Det är också den demokratisyn jag söker stöd för i valet 2018.

Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd och ordförande i SL

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons