Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkomröstningen går inte att tolka – slöseri med pengar

Det går inte att tolka resultatet från folkomröstningen. Därmed är det ett slöseri med skattepengar redan innan en omröstning, skriver Bengt Annebäck, MP.

Annons

Fyra vänsterpartister har nyligen i en debattartikel i Norrtelje Tidning krävt att alla politiska partier ska redovisa hur de ska tolka resultatet av folkomröstningen. Annars är folkomröstning ett slöseri med våra skattepengar. Det förstår jag inte.

Eftersom frågeställningen ska besvaras med ja eller nej, men består av två frågor som tillsammans inte går att besvara med ja eller nej går det inte att tolka ett resultat. Och därmed är det ett slöseri med skattepengar redan innan en omröstning.

Frågan bör väl också ställas till moderaterna; Hur tänker ni tolka resultatet? Kommer ni att kunna tolka resultatet så att ni får svaret på den enda fråga där ni haft invändningar nämligen om Rådmansö högstadiums vara eller icke vara?

Frågan om tolkning bör ställas till de som formulerade frågan först och samlade in 7 000 namnunderskrifter. Hur vill ni tolka ett resultat? Frågan kanske också ska ställas till de som skrev under; var ni medvetna om vad ni skrev under? Vill ni för all framtid bevara alla skolor även om det inte finns några elever alls? Ska vi återupprätta de skolor som hunnit läggas ner?

Frågan bör väl också ställas till moderaterna; Hur tänker ni tolka resultatet? Vad kommer ni att höra när ni lyssnar på folket när de ska svara ja eller nej på två olika frågor som inte är definierade? Anser ni att det här är väl använda skattepengar att i efterhand höra vad folk tycker om en fråga som redan är beslutad och där ni velat gå mycket längre under flera år? Kommer ni att kunna tolka resultatet så att ni får svaret på den enda fråga där ni haft invändningar nämligen om Rådmansö högstadiums vara eller icke vara?

Vore det inte bättre att använda dessa 2-3 miljoner till att börja möta vår tids största utmaning? Nämligen att få råd med en vettig äldreomsorg eller att ha råd att rekrytera bra lärare. Varför inte låta glesbygdsbefolkningen kunna få använda tomma skollokaler för att utveckla landsbygden? Själv kommer jag att rösta blankt. Jag tolkar det som att jag protesterar.

Bengt Annebäck, MP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons