Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar om vad skattepengarna används till

Roger Svenssons stöddiga påstående om att folk inte förstår att ”vinst på operativt kapital inte har något alls att göra med vinstmarginaler” skiter jag fullständigt i!
Det handlar inte alls om det, utan det handlar om vad våra skattepengar ska användas till – vård och omsorg för folk eller mer vinster till de redan alltför rika, skriver Magdalena RInaldo.

Annons

Roger Svensson hatar offentligt finansierad vård och älskar privatisering av vård och omsorg. Det framgår tydligt i hans ofta förekommande debattinlägg i Norrtelje Tidning. Men ibland förefaller hans ilska gå ut över tydligheten i tankegångarna.

Jag har läst hans inlägg i NT den 19 september flera gånger, men inte lyckats fatta vad han säger. Artikeln är späckad med invektiv: ”lurendrejeri, sol och vår, inkompetens, billig retorik” och så vidare.

En stor del av det svenska folket är stolt över den offentliga, skattefinansierade vård vi har i Sverige, skriver Magdalena Rinaldo.

Jag undrar om Roger Svenssons avsikt bara att förolämpa motståndarna så mycket som möjligt eller om det är det något han vill ha sagt?

Motståndarna till privatisering av vården är många, kan jag tala om för Roger Svensson – och jag tror inte att de blir färre vare sig efter hans skriverier eller efter de skandaler som gång på gång briserar om förfärlig vanvård av patienter i privata vinstdrivande företag. Senast den 19 september sände TV1 i Rapport ett stort reportage om ett riskkapitalbolag i södra Sverige med säte i Luxemburg, som svarade sina gamla, när de bad om att få gå på toaletten, att de fick ” vänta en timme ”!

En stor del av det svenska folket är stolt över den offentliga, skattefinansierade vård vi har i Sverige. Och Roger Svenssons stöddiga påstående om att folk inte förstår att ”vinst på operativt kapital inte har något alls att göra med vinstmarginaler” skiter jag fullständigt i!Det handlar inte alls om det, utan det handlar om vad våra skattepengar ska användas till – vård och omsorg för folk eller mer vinster till de redan alltför rika.

Magdalena Rinaldo, Furusund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons