Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De som sätter religionen först hör inte hemma i Sverige

Annons

I sin ledare den 4 november berömmer Reidar Carlsson domstolsutslaget som i praktiken dömer en barnmorska till landsflykt för att hon vill följa sin kristna tro. Javisst, i min barndom fanns en hel del förtryck från den kristna religionen, exempelvis fick vallokaler inte vara öppna under gudstjänsttid. Bra att Sverige blivit sekulärt och tagit bort det mesta av religiöst förtryck.

Sedan tycker Reidar Carlsson mitt inlägg i kommunfullmäktige om slaktaren är främlingsfientlighet. Det handlade om svårigheten att integrera somliga människor där jag sade och fortfarande tycker att invandrade personer, som demonstrativt sätter sin religion före svensk praxis, inte hör hemma i Sverige.

Knappast någon kan ha undgått uppgifter i media om hur självutnämnda företrädare för islam ägnar sig åt mord våldtäkt, tortyr etcetera på personer för att de upplevs som kristna, ateister eller som helt enkelt har råkat förtörna islamister.

Då tycker jag det är en enkel slutsats att den kapacitet vi i Sverige har att ta emot asylanter hellre skall användas för att värna offren från det pågående muslimska inbördeskriget än att välkomna dem som demonstrativt vill införa en främmande religions regelverk i Sverige.

Ingmar Ögren (SD)

NT kommenterar:

Om man vill jobba som barnmorska i Sverige måste man vara beredd att utföra aborter. Så enkelt är det. Man kan inte få vägra utföra arbetsuppgifter av samvetsskäl. Effekterna skulle bli orimliga. Till exempel skulle brevbärare kunna vägra att dela ut brev där Ingmar Ögren eller någon annan sverigedemokrat är avsändare. Är det något Ingmar Ögren tycker är riktigt?

Den aktuella barnmorskan är alltså inte ”dömd till landsflykt”. Hon är bara dömd att utföra de arbetsuppgifter som ingår i hennes jobb. Vill hon inte det, så får hon byta jobb.

Samma gäller för de slaktare som av religiösa skäl inte vill stycka grisar. Om de inte vill stycka grisar, så får de byta jobb.

Ingmar Ögren vill istället förbjuda dem att bo i Sverige. Det är en helt annan sak. Ingmar Ögren påstår nu också att dessa muslimska slaktare vill införa ”en främmande religions regelverk i Sverige”. Det påståendet har han inget som helst grund för, och är ett nytt exempel på de överdrifter och den mytspridning som sverigedemokrater så gärna ägnar sig åt.

Reidar Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons