Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet tänker köra över folkets åsikt

I sin debattartikel förklarar Karin Broström varför Centerpartiet valde att rösta nej till en folkomröstning i frågan om de små skolorna på landsbygden. Artikeln visar att Centerpartiet lever kvar i förra århundradets tänkande och är berett att köra över folkets åsikt i skolfrågan, skriver fyra sverigedemokrater.

Annons

Den 11e september förklarar Karin Broström (C) varför Centerpartiet valde att rösta nej till en folkomröstning i frågan om de små skolorna på landsbygden. Vi tycker detta är en mycket bra debattartikel. Inte så att vi håller med om så mycket av vad som framförs utan för att artikeln på ett utmärkt sätt förklarar Centerns politik och dess bakgrund.

Centern planerar att köra över folkets åsikt om den inte skulle visa stämma med vad Centern tycker, skriver fyra sverigedemokrater.

Låt oss se på vad hon egentligen säger:

• ”en folkomröstning i detta ärende, med denna formulering, var onödig.” Jaha, om det skulle vara så att folkets åsikt inte stämmer med vad Centern tycker så är det onödigt att folket alls får tycka. Intressant!

•”Skola och landsbygd är viktiga frågor för oss i Centerpartiet.” Centerpartiet har i många år suttit i styrande koalitioner i kommunen. Centerpartiet har inte bara medverkat till lägga ner skolor utan att undersöka om det kan finnas några alternativ. Man har också låtit byggandet på landet begränsas av halvsekelgamla detaljplaner och medverkat till en överdriven utbyggnad av kommunalt va utan att alls överväga om det kan finnas lagliga lösningar till rimligare kostnader. Också intressant!

• ”Lärare vill ha kollegor och för att få full kompetens på en F-6-skola behövs minst fyra lärare”. Sant, men i Centerns värld tycks man inte ha upptäckt att numera finns modern teknik som innebär att en skola inte behöver vara lika med ett skolhus och att Skolverket numera öppnar upp lösningar där lärare arbetar geografiskt åtskilt från eleverna.Men det är klart att Centern sällan har varit någon förespråkare för ny teknik och den här inställningen var alldeles korrekt – under förra seklet.

• ”En folkomröstning är rådgivande”. Detta tyder på att Centern planerar att köra över folkets åsikt om den inte skulle visa stämma med vad Centern tycker. Intressant ur demokratisk synvinkel.

Sammantaget visar artikeln att Centerpartiet lever kvar i förra århundradets tänkande och är berett att köra över folkets åsikt i skolfrågan. Man kan också fråga sig om detta verkligen är centerpolitik eller bara ett tack till det (S)tora partiet som lät Centern få en uppsättning goda politiska uppdrag som tack för att man hoppade av det borgerliga samarbetet för att i stället uppgå i det rödgrönrandiga samverkansstyret?

Tommy Grönberg (SD)

Sören Karlsson (SD)

Sune Rehnberg (SD)

Ingmar Ögren (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons