Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt negativt måste bero på privatiseringen

Alla negativa händelser vi läser i medierna måste vara en följd av privatiseringsvågen. Förut fanns inga problem med kvalitet och tillgänglighet. Visst finns det lite problem i offentligt driven vård också, men det kan vi nog lösa genom att återsocialisera rubb och stubb, skriver Roger Svensson.

Annons

Magdalena Rinaldo har 100 procent rätt i sin replik den 3 oktober. Debatt och politisk argumentation ska alltid bygga på känslor. Statistik och fakta hör inte hemma i vår tid.

När motståndaren har bestämt sig för tingens ordning ska man respektera det. Ideologiska uppfattningar är högst personliga och varje angrepp en direkt förolämpning.

Självklart är Ilmar Reepalus uppsåt ärligt menat där alla kritiker måste ha missförstått. Att han glömde nämna ordet vinstförbud kan vi ha överseende med. Huvudsaken är nu att förslaget går igenom riksdagen eftersom hela svenska folket backar upp det. Alla är korrekt och fullt informerade och förstår innebörden av förslaget.

Horder av undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och annan personal kommer att återvända till offentliga sektorn och uttrycka sin glädje över att äntligen få en bättre arbetsgivare än den privata som bara sparar och sparar och inte bryr sig om personalen, skriver Roger Svensson.

Styret i Norrtälje med Ullrika Falk i spetsen kan sedan sova gott om natten utan att oroa sig över att hon som folkvald förväntas uttala sig om mångfalden i Norrtälje.

Alla negativa händelser vi läser i medierna måste vara en följd av privatiseringsvågen. Förut fanns inga problem med kvalitet och tillgänglighet. Visst finns det lite problem i offentligt driven vård också, men det kan vi nog lösa genom att återsocialisera rubb och stubb. Egenbestämmande med valfrihet kan inte lösas med mångfald eftersom det bara skapar stress och vinstjakt. Så är det bara!

Så när förslaget nu äntligen införs återgår efter kort tid samtlig drift av välfärd (skola, vård och omsorg) till det offentliga. Allt borde bli frid och fröjd men låt oss för ordningen skull lista en tiopunktsvision för att visa hur bra det kommer att bli i äldreomsorgen med bara offentligt driven vård.

1. Det finns nu bara en arbetsgivare. Det är mycket bra och enkelt. Horder av undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och annan personal kommer att återvända till offentliga sektorn och uttrycka sin glädje över att äntligen få en bättre arbetsgivare än den privata som bara sparar och sparar och inte bryr sig om personalen. Sjukfrånvaron går snabbt ner. Rekrytering av personal inför framtiden känns nu trygg.

2. Det finns bara en vårdgivare att välja. Det är bra eftersom valfrihet skapar sådan stress och man ändå inte vet skillnad på utförare. Det är så skönt att slippa byta utförare och varför skulle jag det? Allt funkar så bra nu.

3. Redan i nådens år 2020 har all kritik i vanliga medier och sociala medier försvunnit och välfärden blivit så perfekt utförd att inga felaktigheter längre begås. Klagomål till kommuner och landsting har nästan upphört. Organisationer som Förvaltningsrätten, Patientnämnden och IVO står nu med övertalig personal som inte har mycket att göra.

4. Äntligen kan offentlig sektor få tid att utveckla innovationer med nya strålande tjänster och produkter för samhället. Det är ju det som denna sektor alltid har varit bäst på.

5. Alla kontrollsystem för kvalitet kan nu läggas ner när fusket för att tjäna pengar försvinner. Effektiviteten i driften blir högre än någonsin. Tänk vad mycket pengar vi tjänar på bara det.

6. Nu blir det ordning och reda i ekonomin igen eftersom den offentliga sektorn är bäst på att fördela resurser. Pengar går nu alltid dit där behoven finns. Inget slöseri med skattemedel längre.

7. Alla kvinnor som har lämnat det offentliga och starta eget med den ena konstiga idén efter den andra kan med en klapp på axeln nu andas ut och återgå som välbetalda undersköterskor i offentlig verksamhet.

8. Rejält med resurser tillförs nu vård och omsorg inom alla områden. Inga grupper ställs mot varandra. Budgetarna är nu i perfekt balans i alla kommuner eftersom pengarna inte går till vinster. Dessa fem promille som gick till vinster kommer att göra underverk.

9. Alla dessa konkurser vi sett inom vård och omsorg de senaste åren där patienter och äldre ställts på gatan kommer att upphöra. Det offentliga går aldrig i konkurs och garanterar tillgänglighet och kvalitet dygnet runt, även på helger.

10. Om olyckan trots allt nu skulle vara framme, vilket är osannolikt enligt vad all forskning och studier påvisar, avhjälps problemen snabbt av ideella organisationer.

Det här känns bra, riktigt bra i magen.

Roger Svensson, verksamhetschef Lugn & Ro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons