Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ont ska göra gott i helgen

Tatuerare samlar in pengar till Röda korset. 

Annons

”Heal the world while crying” är tatueringsstudion Art of Bodys budskap inför helgen. Idén föddes när Johan Stamland och Per Evhammar funderade kring hur de skulle kunna hjälpa utsatta barn i tredje världen.

– Nu när det har börjat gå bra för oss tyckte vi att det vore kul att kunna dela med sig, säger Per Evhammar.

Sagt och gjort. Efter att ha diskuterat saken med Röda korset både centralt och lokalt kom man fram till att en insamlingsbössa i butiken var bästa alternativet. På fredag och lördag har de förstärkt personalstyrkan och alla jobbar ideellt. Men gaddningen kommer inte att vara gratis. En timme under nålen kostar en femhundring i insamlingsbössan.

– Vi hoppas få in minst 30 000 kronor till Röda korset, säger Johan Stamland.

För att hinna med så många som möjligt kommer de tre tatuerarna att rikta in sig på små, enklare motiv.

– I Norrtälje är det inte bara stora tuffa killar som tatuerar sig. Vi har hela familjer, unga som gamla, som kommer hit och vill göra något fint, säger Per Evhammar.

Art of Body kommer också ha fler happenings i butiken under helgen och säger att även dom som inte vill bli märkta för livet är välkomna in för att titta eller skänka en slant i Röda korsets bössa.