Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Önnered till hård attack mot Rimbo HK

Han låg bakom Rimbos seger mot Önnered. Men Endrit Abdullahi är inte populär i Önnereds-lägret. – Jag hatar honom, sa Önnered-spelaren Andreas Berg till Aftonbladet. Ett uttalande som rör upp känslorna i handbollssverige.

Rimbo vann i förrgår den extremt viktiga ”bottenfinalen” i elitserien mot Önnered i Göteborg med 31–28. Rimbos Endrit Abdullahi, som fyllde 18 år på matchdagen, blev stor matchvinnare efter en riktigt bra insats (utsedd till matchens lirare i Rimbo) med bland annat 12 gjorda mål.

Stor glädje i Rimbo, så klart. Och stor besvikelse i Önnered. Men en del spelare i Önnered gick längre än att bara uttrycka besvikelse.

– Man är inte så jävla glad nu. Vi förlorade och är skitdåliga. Sedan blir man irriterad när de slänger sig och gråter hela tiden och domarna går på det. Speciellt han Abdullahi eller vad han heter, sa Önnereds Andreas Berg till Aftonbladet och fortsatte :

– Jag hatar honom. Han gör det bra, han är ingen dålig spelare, men det här hör inte till handbollen. Han dog fyra gånger och fick hjärnblödningar och hjärnskakningar men han överlever varje gång. Han faller ju utan anledning.

Uttalandet får Rimbos tränare Dick Tollbring att gå i taket:

– Jag fattar inte vad han (Andreas Berg) håller på med! säger Tollbring. Det är ju han som skapar situationerna. Och att en spelare som varit med i landslaget gör sådana här uttalanden är inte klokt. Han kan väl knappast bli aktuell för landslaget igen om han har en sån där inställning.

– Vid ett av tillfällena slår Berg Endrit i magen och påstår sedan att han filmar. Det finns filmer på nätet som visar den situationen så folk kan ju bilda sig en egen uppfattning, fortsätter Tollbring.

Som inte är direkt förvånad att det är just denne Berg som går till attack mot Rimbo och Endrit.

– Nej, han har hela tiden försökt hänga ut oss som filmare. Det var ju han som fick Endrit utvisad vilket sedan ledde till en långtidsavstängning på ett skandalöst sätt för två säsonger sedan.

Dick Tollbring menar vidare att ledarna i Önnered måste lära sina spelare att ta förluster.

– Ja, sånt måste man jobba hårt med hela tiden. Det är vinnarskallar vi pratar om och att de reagerar är inte konstigt, men det är såna här sätt att reagera som man måste jobba bort. Jag har själv inte varit guds bästa barn på det sättet, men man lär sig ju.

Huvudpersonen själv, Endrit Abdullahi, har inte svarat när NT ringt, men han sa till Aftonbladet i förrgår:

– Han (Andreas Berg) får hata mig hur mycket han vill. Men filma? Det är slag i ansiktet varje gång.

Dick Tollbring ser framåt nu:

– Ja, vi är vana att ha folk emot oss. Men vi kör bara på, säger han skrattande.