Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omfattande däckstöld på verkstad

På tisdagen upptäcktes en stöld av omkring 100 däck från en däckverkstad i Hallstavik. Natten därpå utsattes ett däckföretag i Norrtälje för stöldförsök. 

Annons

På tisdagsmorgonen upptäcktes en fullbordad stöld vid Mekonomens verkstad Autoservice AB i Hallstavik. Vid verkstaden i korsningen Uppsalavägen-väg 76, hade man kapat ett lås till en container och stulit 100 kompletta vinterhjul och ett mindre antal sommardäck som förvarades åt kunder. Däcken beräknas ha ett sammanlagt värde på omkring 100 000 kronor.

- Stölden måste ha skett någon gång under påskhelgen. Vi lastade och låste in de sista däcken för säsongen på skärtorsdagen, säger Niklas Pettersson, däcksansvarig på Autoservice AB. 

När personalen öppnade på Mekonomen bilverkstad/Perssons Autoservice, strax norr om Norrtälje samma morgon upptäckte man att ett hundratal däck på fälg hade släpats ut från en förvaringslada och staplas upp bakom ett hus.

– Däcken har nog staplats upp för avhämtning, men sedan har man nog blivit skrämd, säger Jan Wallbäck, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen.

Enligt uppgift till polisen hade även dessa däck ett sammanlagt värde på 100 000 kronor.

- Det finns anledning att misstänka att de här två stölderna har ett samband, säger Jan Wallbäck.

Polisen har säkrat vissa spår efter gärningsmännen vid bilverkstaden i Vingelebacke. Man utesluter inte heller att tjuvarna även kan ha fått med sig visst stöldgods från platsen.

– Har man sett något som kan sättas i samband med stöldförsöken får man gärna höra av sig till oss, säger Jan Wallbäck.

Polisen i Hallstavik och Norrtälje nås via telefonnummer: 114 14.