Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olyckan med kranbilen utreds vidare

Hur kunde det hända? Frågan som många ställer sig efter kranolyckan i hamnen, då en man var nära att mista livet, söker fortfarande sitt svar.

Det var under fredagskvällen som en kranbil välte och med full kraft föll ned på en segelbåt som skulle sjösättas i Norrtäljes hamnbassäng. Mannen som befann sig på båten bestämde sig för att hoppa i vattnet sekunderna innan olyckan var ett faktum – ett beslut som räddade hans liv.

När han var i vattnet såg han hur kranbilens lyftarm landade på hyttaket. Kranbilen hängde sedan på kajkanten ett ögonblick innan den landade på båten.

Händelsen bevittnades av ett stort antal Norrtäljebor som hade picnic i Societetsparken på andra sidan hamnbassängen. Fortfarande är orsaken till olyckan okänd. Brottsrubriceringen lyder framkallande av fara för annan.

– En förundersökning är inledd och vi ska hålla förhör men inget nytt har framkommit hittills. Det finns inget mer att tillägga just nu, säger Antoni Ballarin, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, på måndagseftermiddagen.

Enligt polisen var kranföraren mycket erfaren. Efter olyckan var räddningstjänst, ambulans och polis snabbt på plats. När de sett till att mannen var oskadd vidtog sanerings- och bärgningsarbetet.