Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökade möjligheter att välja miljösmart

Tidigare fanns det en laddplats för elbilar i Norrtälje, nu finns det två. I november hålls ett seminarium för att öka möjligheterna att välja elbil i Norrtälje.

En laddplats för elbilar finns vid Norrtälje Energis lokaler.

Sedan en dryg månad finns det även en vid Campus Roslagen.

Den 17:e november håller de två kommunägda instanserna tillsammans med lokala politiker och näringsidkare seminariet ”Hur välkomnar vi elbilar till Norrtälje?”.

– Man kan ladda bilen i ett vanligt eluttag över natten exempelvis. Laddplatsernas poäng är att få ner laddningstiden, säger Ulf Linderholm, vd på Campus Roslagen.

Seminariet kommer i

första hand kretsa kring infrastruktur kring laddplatser, men alla intresserade är välkomna.

– Intresset från bilhandlarna är stort. Vi har en Renault, en Kia och två Nissanbilar på seminariet – så alla kan testa hur det är att köra en elbil.

Flera viktiga beslut måste tas innan man kan fortsätta att bygga ut laddstolparna i Norrtälje. Två olika kontakt-typer dominerar marknaden i dagsläget, den europeiska respektive amerikanska.

– På seminariet hoppas vi komma fram till vilken standard vi ska använda oss av i Norrtälje, säger Linderholm.

Andra ärenden på agendan är framtidsutsikter och vad elen ska kosta.