Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökad risk för våld i hemmet

För många är julhelgen en ångestladdad högtid. Vi tipsar om hur du kan söka hjälp och visar polisens tv-klipp om familjerelaterat våld.

Annons

Lång ledighet och mycket alkohol är något som förstör julidyllen för många familjer. Högtider och långledigheter i kombination med alkohol är ofta förknippat med en ökning av relationsrelaterat våld.

Eftersom julhelgen innehåller många röda dagar är det viktigt att man vet var man kan vända sig om man behöver hjälp.

– Det är svårt att veta hur helgerna kommer att bli, så det är alltid svårt att beräkna hur stor insats som kommer att krävas. Oavsett hur julen blir har vi beredskap, säger Marie Lundberg, chef för polisens relationsvåldsgrupp.

– Vi önskar så klart att folk inte dricker så mycket, tillägger hon.

Niklas Norlin, fältsekreterare vid Norrtälje kommun uppmanar föräldrar att vara lite extra uppmärksamma och intresserade av vad ungdomarna gör på lovet.

– Vi vet att loven kan vara en jobbig tid för många barn och ungdomar som har det problematiskt hemma. Det kan bli svårt när skolan, som annars kan fungera som en fristad, är stängd, säger han.

De flesta fritidsgårdarna har öppet under veckosluten på lovet, se mer information på deras Facebooksidor.

Inför lovet informerar fältsekreterarna om vilka aktiviteter som finns och vad som är öppet.

– Viktigt är också att alla ska veta var man kan vända sig om man behöver hjälp, säger Niklas Norlin.

Här kan du få hjälp

Socialkontoret, ärenden barn och unga: 0176-710 43