Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ojaäär tog silver i U19-SM

Daniel Ojaäär tog hand om silvermedaljen i helgens U19-SM i Trollhättan. Och storformen är i antågande för badminton-talangen.
– Det känns bara bättre och bättre, säger Bergshamrasonen

Daniel Ojaäär hade inte haft de bästa förberedelserna inför helgens U19-SM i Trollhättan.

– Jag halkade till och skadade ryggen på en turnering i Estland i januari. Efter det fick jag vila i två veckor och jag är fortfarande inte i hundraprocentig form. Så med tanke på det är jag jättenöjd med helgens tävling, säger 18-åringen.

Han var seedad tvåa i tävlingarna och vann planenligt sina första tre matcher på lördagen. Detta utan att tappa ett set på vägen.

– Jag hade en lång resa i bagaget och fick inte i gång benen riktigt i de två första matcherna. Men i tredje matchen, kvartsfinalen, kändes det riktigt bra.

Söndagens semifinal mot Olle Ingemarsson blev en rysare, där Ojaäär avgjorde i tredje och avgörande set med siffrorna 21–19.

– Jag vann första set enkelt men sedan lät jag honom komma in i matchen. Det blev tufft och tajt till slut.

Bara tre timmar senare väntade finalen mot förstaseedade Felix Burestedt, Halmstad.

– Jag var fortfarande lite seg i benen och det kändes att jag inte var på topp fysiskt. I första set gav jag honom inte en chans att spela sitt spel men sedan orkade jag inte riktigt att fullfölja det, säger Ojaäär som förlorade med setsiffrorna 21-14, 11-21 och 8-21.

Nu väntar en träningsperiod för Ojaäär.

– Det känns bara bättre och bättre ju mer jag tränar och nu har jag en månad innan nästa tävling. Då väntar Dutch Junior (i Holland) och därefter Portugal International för seniorer.

I nuläget ligger han på topp 300 på seniorrankingen i världen.

– Jag blir senior i sommar och har försökt spela in mig på den nivån. För ett år sedan låg jag på plats 1 500 och målet är att komma ner till topp 200 i år.