Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ögonvittne berättar

Sten Hallman var framme vid den brinnade gyrokoptern efter bara några minuter.
–  Jag hade hoppats att jag kunde göra något, säger han.

Sten Hallman blev ögonvittne när gyrokoptern störtade i Snesslingby. Hans hus ligger cirka 400 meter från nedslagsplatsen och han påtade i trädgården medan hans fru handlade av glassbilen som just anlänt när de hörde konstiga ljud från luften. De trodde att de såg en helikopter men har efteråt förstått att det var en mindre maskin, kallad gyrokopter.

– Den började låta konstigt, var väl 300 meter upp i luften, så stannade rotorn, maskinen tvärvände och åkte baklänges innan den störtade med nosen före rakt ner i backen.

Medan hans fru ringde och larmade sprang Sten Hallman mot nedslagsplatsen. En rökpelare gjorde det lätt att hitta trots att skogen är tät.

– När jag kom fram var elden intensiv.

Sten Hallman försökte ta sig fram men stoppades av värmen.

– Jag var väl fyra meter ifrån och hade hoppats att jag skulle kunna hjälpa.

När han vände sig om upptäckte han att kvinnan som kört glassbilen sprungit efter honom in skogen för att även hon försöka hjälpa till.

Under eftermiddag satt Sten Hallman och hans familj på Norrtälje sjukhus med kvinnan från glassbilen.

–  Hon blev starkt chockad och behövde krishjälp, säger Sten Hallman.

För egen del tycker han att det känns svårt att han inte kunde göra någon insats. Att det redan var för sent när han kom fram.

– De måste ha dött ögonblickligen, säger han.

Sofi Piehl