Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Odlade marijuana - säger sig ha hittat plantorna i skogen

Blommor, gröna blad och ... några marijuanaplantor. I krukor på sin uteplats odlade en 62-årig man cannabis. Plantorna hittade han runt Nordrona, säger han.

När polisen körde förbi mannens uteplats såg de vad de misstänkte var en marijuanaplanta. En svag doft av cannabisrök ledde till en husrannsakan.

Och polisen hade rätt. Bland ett gäng andra växter på uteplatsen stod tre hinkar med varsin marijuanaplanta. 

Plantorna hittade mannen i skogen runt Nordrona, säger han i förhör. Han berättar att han tog med sig växterna hem, och tog hand om dem så att de växte och blommade.

Den här typen av hemmaodlingar blir allt vanligare.

För tio år sedan gjordes 200 anmälningar om framställan av narkotika, enligt Brottsförebyggande rådet. Förra året var samma siffra nästa 700. Tidigare i sommar hittade polisen två odlingar i Roslagens skogar.

– Det händer emellanåt att någon planterar lite här och var, antingen till sig själv eller i hopp om att tjäna en hacka. Men de som odlar i skogen är ofta inte särskilt insatta. Det krävs nämligen mer avancerade grejer för att få större odlingar, säger Tomas Karlsson, gruppchef vid polisens spaningsrotel i Norrtälje.

62-åringen odlade marijuanan endast för eget bruk, säger han. Nu åtalas han misstänkt för narkotikabrott i form av framställan och bruk.