Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Odlade droger för husbehov i friggebod

Polisen hittade droger i sommarstuga efter anonymt tips.

Efter ett anonymt tips åkte polisen i augusti ut till en sommarstuga på Väddö. Flera säckar med blomjord utanför en liten friggebod med övertäckta fönster där man även dragit in el via en kabel i luften, skvallrade om att det pågick något fuffens. I friggeboden hittade polisen tio krukor med cannabis och en värmelampa som togs i beslag. I en intilliggande vedbod hängde mer cannabis på tork.

Under husrannsakan hittade polisen också ett gevär i mannens sovrum. Vapnet hade en kula i loppet. Den 55-årige stugägaren har nu åtalats för narkotika- och vapenbrott. Han säger i förhör att geväret var minst 20 år gammalt men att han aldrig kommit sig för att söka licens för det.

Gällande narkotikan erkände mannen att han odlat cannabis vid sommarstugan i ett par månader. Han bedyrade också att odlingen endast var för husbehov och att han inte sålt narkotika vidare.