Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öborna får själva agera sopgubbar

Öborna Hans Hartman och Pernilla Braunerhjelm får själva agera sopbåt när sophämtningen dröjer. – Det här förstör vår semester, säger Hans Hartman.

Efter flera veckor utan hämtning av sopor och latrin har Hans Hartman och Pernilla Braunerhjelm, sommarboende på ön Munken utanför Håtö, fått nog.

– Vi har haft gäster som har varit tvungna att åka hem, vi funderar också på att göra det. Det går inte att vara här när det inte fungerar, säger Hans Hartman.

Flera gånger har de själva fått åka in till fastlandet för att tömma sina överfulla soptunnor.

– Då måste vi ta reda på var vi ska slänga våra sopor. Det är skandal att det inte sköts som det ska, det är ju en tjänst som vi betalar för, säger Pernilla Braunerhjelm.

– Vi lever ett omodernt liv på ön, vi är helt beroende av att det här fungerar, säger Hans Hartman.

Makarna har framfört kritik till kommunen vid ett flertal tillfällen. Enligt Hans har man fått beskedet att problemet skulle vara löst till helgen. Men i går hade de fortfarande inte sett skymten av någon sopbåt.

Enligt Norrtälje kommun är sop- och latrinhämtningen i skärgården just nu försenad på grund av tekniska problem med en av entreprenörens båtar.

NT har sökt ansvariga på kommunen som låter hälsa att de kan svara på frågor först under tisdagen.