Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Objuden gäst bröt handen på värd

Väntan på en taxi slutade i en fraktur.

Efter ett krogbesök i Grisslehamn i april väntade en 48-årig man från Huddinge och hans dambekant på skjuts. Hon frös och knackade på dörren till en husvagn där de bjöds in för att vänta. Där umgicks ett sällskap efter en klubbfest.

48-åringen var berusad och uppträdde aggressivt och provocerande, varpå mannen som hade husvagnen flera gånger bad honom gå. När inget hände tröttnade värden och försökte kasta ut 48-åringen, som ramlade baklänges och sparkade husvagnsägaren på handen så att en fraktur uppstod.

Sen fick husvagnsägaren hjälp av tillskyndande vänner att kasta ut den ovälkomne gästen. 48-åringen döms av Norrtälje tingsrätt till villkorlig dom och samhällstjänst för misshandel och hemfridsbrott. Han måste även betala drygt 13 000 kronor i skadestånd till husvagnsägaren, som blev sjukskriven efter händelsen.