Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öarnas kassor hämtas via luften

Spektakulärt sätt att transportera pengar väntas i sommar.

Annons

Företagare i hela Stockholms skärgård kommer att få hjälp med att transportera sina dagskassor till banken. Länsstyrelsen har nu upphandlat båt- och helikoptertransport från 15 öar, varav flera öar i Norrtälje kommun.

En helikopter kommer att användas för transporterna till bland annat Lidö, Tjockö och Fejan. Bil och båt kommer att användas för Arholma och Blidö/Yxlan.

2010 drogs kassaservicen in på flera öar, vilket gjorde att många handlare i skärgården fick problem med att transportera dagskassor till bankerna på fastlandet. Sedan dess har länsstyrelsen arbetat för att kunna lösa frågan. Nu har länsstyrelsen skrivit avtal med Loomis AB, som kommer att stå för transporterna under 2014 och 2015. Loomis kommer också att lösa behovet av deposition.

Skärgårdshandlarna kommer också att kunna sätta in pengar i de recyclingautomater som finns på Möja, Ljusterö och Sandhamn. Avtalet med Loomis finansieras av Post- och telestyrelsen (PTS) och innebär 5-7 hämtningar i sommar.

En nyhet för i år är att en kompletterande sluthämtning kommer att göras i slutet av säsongen. Handlare och andra företagare kommer inte att behöva betala någon avgift för detta.