Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oärligaste länderna i världen

Har du glömt din plånbok? Då är det bäst att det inte är i
Portugal. Landet har nämligen utsetts till ett av världens
oärligaste i ett nytt experiment.

Reportrar från den amerikanska konsumenttidningen Readers Digest låtsades tappa sin plånbok i sexton olika länder. I den låg cirka 300 kronor av den lokala valutan, ett mobilnummer, ett affärskort och ett familjefoto. Nästan hälften av de 192 utplacerade plånböckerna lämnades tillbaka. Ärligast var Helsingfors - där elva av tolv möjliga lämnades tillbaka. Ärliga var man också i Mumbai, där nio lämnades tillbaka, samt Budapest och New York där åtta utplacerade börsar lämnades tillbaka.

- Alla säger att folk från New York är ovänliga men egentligen är de faktiskt riktigt vänliga, säger Richard Hamilton, en av de personer som lämnade tillbaka en plånbok, till The Telegraph.

Portugal i botten

Minst ärliga i denna inte helt vetenskapliga undersökning var man i Portugal - där bara en plånbok lämnades tillbaka. Därpå kom Madrid, och i den spanska staden var det två ägare som kunde glädjas åt att återse sina pengar. Prag och Zurich låg också i botten på listan, liksom Rio de Janeiro och Bukarest.

Här är hela listan på antal återlämnade plånböcker:

Lissabon, 1

Madrid, 2

Prag, 3

Zürich, 4

Rio de Janeiro, 4

Bukarest, 4

Warszawa, 5

London, 5

Ljubljana, 6

Berlin, 6

Amsterdam, 7

Moskva, 7

New York, 8

Budapest 8

Mumbai, 9

Helsingfors, 11