Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oacceptabelt att lägga ner mödravården

Tiohundra får för lite pengar av kommunen och landstinget. Därför har man inte råd att behålla mödravården i Hallstavik. Sänka skatten går lätt men Kjell Jansson glömmer att berätta om konsekvenserna.

Hallstavik som får uppleva nedskärningarna på bruket drabbas nu av ytterligare ett slag när de unga mödrarna förlorar sin barnmorskemottagning och tvingas resa till Norrtälje för sin mödravård. Det är helt oacceptabelt att kväva en bygd på detta sätt. Det är just de unga och barnen som bär på framtiden och framtidstron.

Naturligtvis lurar det så kallade Vårdval Stockholm runt knuten. Med dagens kommunledning är Tiohundras dagar med all sannolikhet räknade och därmed också kommunens akutsjukhus.

Det var just Tiohundraprojektet och samverkan mellan kommunens omsorg och landstingets vård som gjorde att vårt sjukhus finns kvar. Därmed blir en till synes mindre förändring av mödravården i Hallstavik en larmsignal för hela kommunen.

Kraftfulla moderater i kommunen och landstinget berättar inte för sina alliansbröder eller ens för sina egna vad som finns på deras dolda agenda. Nu är det dags för Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna att för en gångs skull att vakna upp och säga stopp. Den uppmaningen gäller även de aktiva moderater som ännu inte fattat var den vägen bär som Filippa Reinfeldt och Kjell Jansson så taktfast marscherar på.

Trasslandet med Tiohundra kan vara ödesdigert för Norrtälje kommun.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel