Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt skolbråk skakar majoriteten

Kjell Jansson meddelar att Moderaterna vill skjuta upp skolutredningen till efter valet. Det upprör C och FP. – Det kommer som en kalldusch, säger Bertit Jansson (C).

När NT frågar kommunalrådet och kommundirektören när arbetet med skolutredningen, som C, FP, S, V och MP initierat och som kommunfullmäktige röstat igenom, ska påbörjas blir svaret: efter valet.

– Det blir efter valet, troligen under det fjärde kvartalet, säger Kjell Jansson.

NT har tidigare berättat att det blir kommundirektör Per Nordenstam som kommer att ta fram riktlinjerna till utredningen. Att det arbetet inte ska starta nu förvånar och upprör Centern och Folkpartiet.

– Det var en fullständig nyhet för mig, säger Hans Andersson (FP). – Jag hade tänkt mig att vi skulle sätta i gång så fort som möjligt efter jul så att utredningen är klar nästa höst. Vi tappar fart annars.

– Det här kommer som en kalldusch. I min värld skulle vi i borgerliga majoriteten sätta oss om inte innan jul så efter och resonera om frågan innan kommundirektören får uppdraget. Jag får prata med Kjell, säger Berit Jansson (C).

En stund efter att intervjun med Berit Jansson avslutats ringer hon upp igen.

– Den 13 december ska vi ha möte med de borgerliga nämndsordförandena. Då ska vi diskutera frågan.