Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt sjötrafikråd ska nu utredas

Bör bestå av skärgårdsorganisationer enligt politiker som NT pratat med.

Annons

Landstingets trafikförvaltning har nu fått i uppdrag att se över frågan om ett nytt sjötrafikråd. Det ska bland annat bestå av skärgårdsorganisationer, tycker några av de politiker som NT pratat med.

I förra veckan lanserade trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) att man ska inrätta ett nytt sjötrafikråd. Där ska intressenter i skärgården kunna diskutera hur den framtida sjötrafiken ska se ut.

Wennerholms utspel kom efter att den stora sjötrafikupphandlingen avbrutits i förra veckan. Idag ligger frågan om hur ett nytt sjötrafikråd ska utformas hos Trafikförvaltningen. Men hur rådet kommer se ut, vilka som ska ingå däri och vad man ska diskutera, är ännu höljt i dunkel. Tidsplanen när rådet kan sättas i sjön, är ännu så länge osäker.

Bosse Andersson (C), ledamot i landstingets trafiknämnd, ser gärna att frågan avgörs snarast.

– Det måste gå väldigt fort, anser han.

Han tycker det är självklart vilka som ska ingå:

– För vår del vill vi naturligtvis att de olika organisationerna i skärgården måste vara med, till exempel skärgårdsföretagare och SIKO (Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation, reds anm.) som exempel. Det vore det bästa sättet, säger Andersson.

Lars Carlsson (C) är 1:e vice ordförande i landstingets sjötrafikberedning. Han tycker att frågan om ett sjötrafikråd är en utmärkt fråga för Sjötrafikberedningen att utreda.

– Beredningen är ett bra organ att jobba i, då alla partier är med där. Då kan vi också trycka på att vi får en bred överenskommelse över blockgränserna, säger han.

– Vi hoppas att alla intressenter i skärgården kan få vara med i rådet och diskutera den framtida sjötrafiken säger Lars Carlsson, som sitter i landstingsfullmäktige, vald för Roslagskretsen.