Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt område för industrier i Görla

Tidigare Credentiaägaren Per Nordin har köpt 15 hektar mark vid Görla. Nu planeras för ett nytt område med handel och industri.

Området ligger alldeles väster om väg 276 och ingår i kommunens översiktsplan. Nu väntar arbetet med att ta fram en detaljplan för området.

– Jag har fått godkänt för att börja planlägga, så jag skulle tro att det tar cirka ett och ett halvt år innan den är klar och vi kan börja bygga, säger Per Nordin.

Marken ägdes tidigare av NCC vilka tog kontakt med den tidigare Credentiaägaren som inte behövde särskilt mycket betänketid innan han bestämde sig för att slå till.

– Jag kände att jag inte kunde neka ett sånt här erbjudande, säger Per Nordin som räknar med att få ut cirka 110 000 kvadratmeter säljbar mark av affären.

I första hand är det tänkt att området ska innehålla lättare industrier och tillhörande handel. Någon tyngre industri lärinte vara aktuell i området som gränsar till åtta bostadshus.

– Jag kan tänka mig någon elekronikindustri eller bilverkstad skulle vara aktuellt. De tyngre industrierna ska ligga på andra ställen i närheten..

Per Nordin tror det kommer ta mellan fem och tio år att sälja alla tomter. Men han bekräftar att det redan nu finns visat intresse för området.