Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt hopp för järnväg till Norrtälje

Norrtälje kan få spårtrafik på sikt. Det hävdar infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M). Men några löften ville hon inte ge i samband med tisdagens besök i Norrtälje.

Annons

För något år sedan stoppades Roslagspilen, satsningen på en järnväg från Solna-Arninge längs Roslagskusten upp till Norrtälje, i malpåse. Men projektet kan bli aktuellt igen, enligt Catharina Elmsäter-Svärd.

– Den kraftiga inflyttningen till Stockholmsregionen kräver utbyggd infrastruktur, säger hon.

Norrtälje och grannkommunerna anser att kollektivtrafiken är eftersatt i länets nordöstra delar. Håller du med om det?

– Det behövs mer kollektivtrafik, men så är det på många ställen. Vi vill inte ha in bilarna i Stockholm.

Catharina Elmsäter-Svärd betonade vikten av att samplanera bostadsbyggande, arbetsplatser och infrastruktur när hon mötte kommunens näringsliv på tisdagens företagarfrukost i Sportcentrum, Norrtälje. Hon passade även på att informera om den nya trafikpropositionen där regeringen satsar 522 miljarder kronor på infrastruktur under perioden 2014-2025. Nära hälften går till drift och underhåll av väg och järnväg, resten till ny-, om- och utbyggnader.

– Det är en historiskt stor satsning men behovet av infrastruktur är omättligt. Alla regioner i landet kräver mera, säger Elmsäter-Svärd.