Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt gym spänner muskler i Norrtälje

Nu har träningssugna Norrtäljebor ännu ett alternativ att välja på. Med 1 300 nyrenoverade kvadratmeter mitt i stan hoppas Nordic Wellness locka kunder.

Annons

Totalt har Nordic Wellness satsat tio miljoner kronor på utbyggnaden av lokalen på Tullportsgatan i Norrtälje och hyresavtalet med Centrumfastigheter löper på tio år.

– Det är en del i strategin att öppna i Norrtälje då det är en viktig region att satsa på. Vi vill finnas där våra kunder är, säger Wille Abrahamsson, regionchef på Nordic Wellness.

Emma Olsson är platschef i Norrtälje och hon har just nu fullt upp med att rekrytera receptionspersonal och ledare till de olika passen.

– När allt har satt sig vill vi erbjuda cirka 30 träningspass i veckan till våra kunder, säger Emma Olsson medan hon visar runt i den nybyggda lokalen.

Här finns bland annat en stor gruppträningssal, en spinninglokal samt en lokal för ledarledda indoor walking-pass. I framtiden ska det även finnas möjlighet till personlig träning och kostrådgivning.

– Vi vill erbjuda ett så brett program som möjligt. Det finns ingen specifik målgrupp vi riktar oss mot utan vi vill att alla ska kunna träna här, säger Emma Olsson som också hoppas att gymmet ska kunna attrahera många som ännu inte hittat till en träningslokal.

– Behovet att träna är stort, men för att man ska göra det kontinuerligt måste det vara roligt också

Under den vecka gymmet varit öppet har de redan fått ett par hundra medlemmar. Men något mål för hur många det ska vara i framtiden finns inte.

– Nej, vi har inte satt några mål, utan nu siktar vi bara på att göra det så bra som möjligt och ha kul på vägen och få våra kunder att tycka det är roligt att träna här.

Tillsammans med IT- och telekombranschen tillhör friskvårdsbranschen en av de sektorer där tillväxten varit starkast de senaste åren.

– Oavsett bransch finns det alltid en risk för överetablering, men i många fall för det sig om expansiva aktörer som inte står och faller med en enhet, även om de förstås vill ha bärighet på varje ställe, säger Ola Helt på branschorganisationen Friskvårdsföretagarna.

Enligt dem finns en ökad medvetenhet hos folk att vårda sig själva och att allt fler gymbesökare är äldre.

– Det är många födda på 40-talet som går på gym i dag. Det är också väldigt många företag som väljer att satsa på friskvårdsbidrag till sina anställda. Sedan är det som i många andra branscher att folk drar folk.

Emma Olsson tror det finns utrymme för alla gym i Norrtälje.

– Vi tror att många som inte tränar i dag kommer hitta till oss, sedan är det väl alltid några som väljer att byta gym, säger hon.