Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt försvarsspel nyckeln till seger för Rimbo

Efter storförlusten sist mot Alingsås väljer tränaren Dick Tollbring att ändra på försvarsspelet till morgondagens match mot Sävehof.
– Jag måste göra något radikalt för att visa killarna att jag gör något, säger han.

Annons

Rimbo HK har fått tuffast möjliga start på säsongen. Tre raka förluster, sist med hela 21–37 borta mot Alingsås. I morgon är det dags för fjärde matchen i elitserien då Sävehof gästar Sparbankshallen.

Rimbo har störts av sjukdom i laget under veckan men under gårdagskvällens träning var läget bättre.

Tränaren Dick Tollbring väljer till Sävehofmatchen att ändra på lagets försvarsspel.

– Vi har haft problem med motståndarnas vänsternior. Det har varit ett för stort hål där så vi flyttar ut Ken (Tollbring) dit. Jag måste göra något radikalt för att visa killarna att jag gör något.

– Det blir ett litet test, det såg bra ut på träningen i dag (läs i går).

Tollbring tycker också att Rimbo tappat fart i spelet. Laget har haft svårt att få i gång sitt snabba omställningsspel. Rimbo-tränaren tror att förklaringen kan ligga i försvarsspelet.

– Spelar vi för högt i försvarsspelet är motståndaren med snabbt tillbaka. Det är små marginaler om vi ska gå upp eller ned, lockar vi ned dem kan vi få snabba kontringar men riskerar att de skjuter sönder oss från nio meter. Det är en balansakt.

I Rimbos mål fortsätter Victor Hellström och Jonatan Widgren.

– De får chansen en gång till, räcker de inte till spelar jag Andreas Mattsson nästa match.

Du sade innan säsongen att du och laget är vinnarskallar. Hur plågsamt är det med tre raka förluster?– Det är alltid tråkigt att förlora, men vi har gjort den här resan förut. Det var tufft även i början av allsvenskan. Det gäller att vi står upp och tror på det vi gör. Plus att vi får lite flyt. Men vi får inte banga ur, då kan det gå fort åt fel håll.

– Jag tycker inte vi presterat så bra fast vi har varit med i matcherna (Skövde och Hammarby).

Sävehof har till skillnad från Rimbo bara spelat två matcher hittills.

Laget har vunnit mot Alingsås och spelat oavgjort mot Skövde.

– Det har varit två tuffa matcher med derbykaraktär. Vi är ett helt nytt gäng från förra säsongen och har startat om från början, för oss handlar det om att hitta en bra grund att stå på inför fortsättningen, säger Sävehofs tränare Magnus ”Bagarn” Johansson.

Han har sett två av Rimbo-matcher den här säsongen.

– Jag såg den mot Hammarby på tv och jag var i Alingsås förra veckan. Så jag har sett en jäkligt bra sida av Rimbo och en mindre bra. Laget är en ny bekantskap för oss och jag ser fram emot en välspelad match.

Matchguide

Vad: Rimbo HK – Sävehof i elitseriens fjärde omgång.

När: I morgon lördag 16.15.

Läget i lagen:

Var: Sparbankshallen, Rimbo.– Rimbo saknar hälskadade målvakten Marcus Wesslund.

– Sävehof saknar ingen spelare.

NT tippar: 28–35

Så följer du matchen: Via NT-sportens twitter,

twitter.com/NT_Sporten

Övriga matcher under helgen: Drott–Kristianstad.

Eskilstuna Guif–Alingsås.

(Båda matcherna spelas på söndag)