Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt fall för Rimbo HK

En tidig måltorka bidrog till att Rimbo förlorade den viktiga matchen borta mot Ystads IF med 22–34. Lite senare på kvällen kunde dock laget tacka Drott för att kvalchansen finns kvar.

Annons

Förhandssnacket inför matchen handlade om att Rimbo HK var tvungna att visa upp ett försvarsspel värt namnet om man skulle ha minsta lilla möjlighet att börja ta de poäng som i dagsläget skiljer laget från ett kvalspel. Det lyckades man riktigt bra med och målvakten Andreas Mattsson fick tag i några bollar.

– Bakåt kämpade vi på bra och fick lite träff i dag, säger Endrit Abdullahi.

Men Rimbo har sällan fått till helheten under årets elitserie. Framåt rådde rena rama ökentorkan under första halvlek. Sex gjorda mål på 30 minuter talar sitt tydliga språk.

– Vi gjorde deras målvakt bra, säger Rimbos tränare Dick Tollbring.

– Återigen, tillägger han.

Ystads rutinerade målvakt Fredrik Ohlander parerade de flesta av de frilägen som Rimbo trots allt skapade.

– Det handlar mycket om självförtroende. Vi skapar lägen som vi gör mål på om vi är kalla, säger Dick Tollbring.

Andra halvlek blev, som vanligt, bättre. Endrit Abdullahis målfacit symboliserar utmärkt – noll fullträffar i första och fem efter paus.

– Det har varit så i många matcher. Vi blir passiva och satsar inte vilket gör att vi hamnar efter. Vi tror på det när vi går in till match och försöker då vi måste vinna. Men det är lätt att man, omedvetet, börjar hänga med huvudet när man är i vårt tabelläge, tycker Endrit Abdullahi.

Drotts seger mot Önnered såg dock till att Rimbos kvalchans finns kvar i ytterligare några dagar. På tisdag spelar laget borta mot Lugi och då måste det vara slut på förlusterna.

– Vi får väl se vad Lugi har för mål med den matchen, säger Dick Tollbring.

Rimbotränaren inser att inte många skulle satsa pengar på att hans lag kliver förbi Önnered under de två sista spelomgångarna.

– Har man tagit fyra poäng under en hel säsong är det kanske inte så troligt att man tar tre på två matcher, säger Dick Tollbring.

Elitserien har varit tuff mot Rimbos unga spelare.

– De fem senaste matcherna har vi tidigt hamnat i stora underlägen. Vi har provat lite olika spel och kanske har det skapat otrygghet i stället. Kanske är vi lite för unga för att spela här redan nu. Vi har saknat rutinen.

Trots årets magra poängskörd finns ändå chansen att få vara kvar i finrummet ett år till.

– Vi måste försöka, det går inte att bara lägga av. Vi spelar trots allt i elitserien, avslutar Dick Tollbring.

Elitserien herr

Ystads IF-Rimbo HK 34-22

Pausresultat: 15-6.

Ystads mål: Jakob Nygren 7, Andreas Thynell 5, Philip Nilsson 4, Julius Martinsson 4, Gustav Thulin 3, Oscar Zareba 3, Anton Andersson 3, Hampus Andersson 2, Martin Bager, Herman Hugosson, Lukas Nilsson.

Rimbos mål: Johan Lundgren 6, Endrit Abdullahi 5, Jerry Tollbring 4, Fredrik Johansson 3, Ken Tollbring, Daniel Harnebäck, Tobias Lindberg, Patrik Rödin.

Publik: 1 426, Österporthallen, Ystad.

Nästa Rimbo-match: Lugi borta tisdag 25/3.