Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt deltagarrekord i Norrtäljespelen

På lördag inleds tennisturneringen Norrtäljespelen i Societetsparken. Tävlingen slår år efter år deltagarrekord och årets upplaga är inget undantag.

185 spelare är anmälda till Norrtäljespelen i år. Många av dem ställer upp i flera klasser, vilket gör att totalt 277 starter väntas under turneringen.

– Jag har aldrig arrangerat en tävling med så många starter. I fjol var det 259 starter och 183 deltagare, säger Andreas Luther, tävlingsledare i Norrtälje Tennisklubb.

– Antal deltagare har ökat de senaste tre, fyra åren. Det tyder på att vi gör någonting bra.

Intresset är stort på hemmaplan, från Norrtälje TK deltar 17 personer, bland andra talangerna 13-åriga Alice Ala-Kojola och 17-årige Oliver Ländin. Norrtäljespelen pågår fram till söndagen den 13 juli med ett fullspäckat schema varje dag från klockan 8 till 19.

Nytt för i år är att niodagarsturneringen delas upp i två delar. Juniorerna spelar fram till på onsdag och därefter tar seniorerna vid och avslutar turneringen söndagen den 13 juli.

Vad har du för förväntningar på Norrtäljespelen?

– Att våra egna spelare går långt i sina respektive klasser. De senaste två åren har vi haft framgång på juniorsidan bland både tjejer och killar. Vår tränare Mattias Lind har gjort ett jättejobb och bytt till ett nytt koncept, säger Luther.

– Det ska bli kul att se om det kan leda till framgång även på hemmaplan.