Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt besked om fullmäktige i radio

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Kritiska röster har påverkat beslutet.

Annons

Radiosändningarna från fullmäktige fortsätter. Norrtälje kommun har beslutat att ta fram ett nytt avtal med närradiokanalen Radio Roslagen, som sköter sändningarna. Kommunfullmäktiges sammanträden har under våren flyttat till Sportcentrum i Norrtälje. Inför flytten flaggade fullmäktiges ordförande Nils Matsson (M) för tekniska problem och att mötena bara kunde följas genom webb-tv-sändningarna på kommunens hemsida.

Beslutet väckte kritik, både från lyssnare och politiker. Nils Matsson kallade till en träff med partiernas gruppledare och då bestämdes att radiosändningarna skulle leva vidare.

De tekniska problemen har lösts och radion kunde sända fullmäktigemötet 14 april. Däremot har det uppdagats att kommunens samarbete med radiokanalen är avtalslöst sedan en tid. Nu har kommundirektören Per Nordenstam fått i uppdrag att ta fram ett nytt avtal.