Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt år nya avgifter

Det blev billigare att gå till kiropraktorn efter årsskiftet, då sänktes avgiften från 260 till 100 kronor. Annars är det främst högre avgifter som gäller.

Annons

Bland annat höjdes påminnelse- och kravavgiften när nyårsklockorna ringde ut det gamla året. De höjdes från 50 respektive 160 kronor till 60 respektive 180 kronor.

Uteblivet besök på hörselklinik, hjälpmedelscentral och ortopedteknisk verkstad kostar nu 100 kronor. 100 kronor kostar det också om du besöker en hjälpmedelskonsulent eller tekniker utan remiss.

En nyhet är dock att du får högkostnadskortet stämplat även om du betalar på faktura och expeditionsavgiften försvinner helt för besök i öppenvård om du betalar via faktura eller inbetalningskort.

Vård på avbetalning är möjlig om kostnaden för läkarvård överstiger 300 kronor under en månad. Då kan du betala beloppet över 300 kr påföljande månad. Detta gäller inte receptbelagd medicin och berör endast öppenvård.