Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya vittnen talar till pilotens fördel

Rättegången om helikopterrånet har tagit en ny vändning – den utpekade ledaren har erkänt och en 17-årig flicka ska vittna om att hon på nära håll såg piloten rånmorgonen. Båda säger att den man som flög inte är den åtalade 35-åringen från Roslagen.

Annons

– Efter det som framkommit känner jag förtvivlan över att han suttit oskyldigt inspärrad i nästan ett år, säger pilotens sambo.

Hon har hela tiden varit övertygad om sambon inte varit inblandad i det spektakulära rånet av värdedepån G4S i Västberga i september förra året.

Liksom övriga åtalade har han hela tiden nekat men enligt åklagare binder DNA-fynd från helikoptern och depån, liksom mobiltrafik och vittnesuppgifter gjorda nära den plats där helikoptern dumpades, piloten från Roslagen vid rånet.

För både honom och hans sambo kom det som en total överraskning när den utpekade 31-åringe huvudmannen på den andra veckans första dag, i måndags, erkände att han varit inne i depån tillsammans med två andra män. 31-åringen sade att han inte kände igen någon av de åtalade som dessa två män, inte heller kände han igen rånpiloten som den 35-årige åtalade piloten i rättssalen.I måndags meddelades också att två nya vittnen kommer ska föras in i målet, två personer som såg helikoptern på nära håll.

Enligt den 35-årige pilotens försvarare, advokat Leif Silbersky, såg personen som flög inte alls ut som hans klient.

– Det var bara en slump att Leif Silbersky hittade den ena, en tjej. Trots att hon hörde av sig samma dag brydde sig polisen inte om att förhöra henne, säger pilotens sambo.

– I rätten beklagade åklagaren att det hamnat mellan stolarna men så får det inte gå till, jag tycker att det är anmärkningsvärt.

Lilly Hallberg

Läs mer i dagens NT