Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya poäng mot mästarna?

Regerande svenska mästarna. På bortaplan. En omöjlig uppgift? Nja, Rimbo har redan tagit poäng mot Halmstadslaget denna säsong. En poäng som var Rimbos första i elitserien.

Annons

Svenska mästarna från i fjol, Drott, har hackat betänkligt i årets seriespel och riskerar att få kvala för att klara sig kvar i elitserien.

Naturligtvis en riktigt tuff bortamatch för Rimbo, men inte omöjlig.

–Nej, nej. Vi åker ned och kör stenhårt, säger Rimbotränaren Dick Tollbring. Vi kommer vara än mer irrationella nu och spela mer 3–3-försvar.

Ett lite mer ”desperat” spel, alltså.

– Ja, vi är ofta bättre när vi spelar så, men samtidigt är det jobbigare, men vi måste hitta på något, vi måste försöka.

Rimbo kommer till match efter en bra insats senast mot topplaget Kristianstad (förlust med fyra bollar).

– Vi gjorde det bra då och får ta med oss den känslan nu, säger Tollbring.

När Drott stod för motståndet i Rimbo i november blev resultatet 29–29 och Rimbo var riktigt nära seger, men fick nöja sig med första poängen i elitserien.

– Vi hoppas kunna störa dem rejält igen.

Men då måste Rimbo få bort skytteligasexan, landslagsmannen Magnus Persson (110 mål).

– Det handlar hela tiden om att få motståndarna att ta avslut med ”fel” spelare, så självklart ska vi försöka styra bort honom.

POVE PERSSON

Inför Drott-Rimbo

I Halmstad Arena, måndag kl. 19.00.

Läget i laget (Rimbo): Jeff Tollbring avstängd (sista matchen av tre). Joel Nilsson spelar i stället för Adam Jernberg. Andreas Mattsson och Jonatan Widgren vaktar målet.

NT tippar: 31–31.