Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya och detaljerade sjökort finns som app

Nu finns det ett navigationssystem för alla fritidsskeppare som ger en bättre och mer detaljerad bild av Stockholms skärgård.

Systemet ger också en utökad täckning av sjökortsdata. Det är Hydrographica, specialister på sjökortsproduktion, och Transas Marine International, som utökat detaljrikedomen av sina sjökort.

I ett första skede har 38 sjökort över stora delar av Stockholms skärgård utgivits. Sjökorten finns också till iSailor och går också att få som app. Hydrographica jobbar med sjökortsproduktion för båtsportens behov, både över insjöar och kustområden.

– Vi välkomnar samarbetet med Transas som kommer att göra navigationen säkrare både för fritidssjöfarten och yrkessjöfarten, där Transas system är vanliga, men där våra specialsjökort saknats fram till nu, säger Lasse Granath, vd för Hydrographica, till tidningen Båtliv.