Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya klimatveckor anordnas i vår

Föreläsningar, utställningar, energirådgivning och miljötävling. Norrtälje kommun håller på att sammanställa programmet för klimat- och miljömålsveckorna senare i vår.

Annons

I fjol införde kommunens klimatnämnd miljöveckorna för att informera allmänheten om klimatförändringar. I år återkommer idén under veckorna 19-20, men nu under namnet klimat- och miljömålsveckorna.

Programmet färgas av de nationella miljömål som klimatnämnden valt att prioritera: begränsad miljöpåverkan och hav i balans samt levande kust och skärgård.

Innehållet är inte spikat ännu. Men klart är att kommunen får låna utställningen Skräpet ska upp till ytan, som ska visas på Norrtälje stadsbibliotek. Dessutom blir det föreläsningar om klimatförändringar och smarta miljölösningar för båtägare.

– Vi planerar även aktiviteter som ska främja cyklandet i kommunen, säger Josefin Sundberg, miljöstrateg på Norrtälje kommun.