Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya gärdesgården redan förstörd

Den sprillans nya gärdesgården på Borgmästarholmen utanför Kärleksudden i Norrtälje har utsatts för skadegörelse.

Någon har brutit av störar, dragit loss slanor, rivit loss en grind och lossat granvidjorna som används för att hålla virket på plats. Den nyuppförda gärdesgården av jämtlandsmodell fick inte vara i fred många timmar. Den blev vandaliserad nätterna efter att den uppförts och händelsen är anmäld till polisen.

Jämtlandsgärdsgården anlades för att ersätta den gamla som var i mycket dåligt skick. Kostnaden för detta uppgick till 200 000 kronor. Vad det kommer att kosta att återställa gärdsgården är oklart.

– Vi ska åtgärda skadegörelsen men vet inte riktigt när. Jag har inte sett omfattningen av skadorna ännu, säger kommunens landskapsarkitekt Sara Johansson.

Hon bekräftar att det varit stora problem på Borgmästarholmen senaste tiden. Bland annat har vedförråd och soptunnor eldhärjats. Antagligen har delar av gärdsgården också eldats upp.

Den nya gärdesgården inhägnar en beteshage men i år finns inga betesdjur på plats, och det kan ju anses som tur i oturen eftersom att ena grinden nu står upp och ner. Även en skylt till beteshagen ligger omkullkastad.